Hrášková kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 305 mg
- Vláknina 12750 mg
- Vitamín A 12750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý, vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme.
-
2
Pyré podle potřeby zředíme trochou mléka a přisolíme. Při podávání kaši omastíme rozpuštěným máslem.
-
3
Podáváme jako přílohu k opékaným uzeninám, vejcím a minutkám.