Polévka s jehněčím masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 727.9 mg
- Vláknina 8977.5 mg
- Vitamín A 8977.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 360.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso řádně očistíme, tuk odřízneme, maso pokrájíme na tenké nudličky a odložíme stranou. V mírně osolené vodě uvaříme rýži 10-15 minut doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme stranou.
-
2
Do hrnce vlijeme vývar z jehněčího masa, přivedeme k varu, přidáme jehněčí maso, pórek nakrájený na kolečka, česnek pokrájený na tenké plátky, sójovou omáčku, rýžový ocet a vše vaříme na mírném ohni přikryté 10 minut.
-
3
Následně vmícháme do polévky rýži, houby nakrájené na tenké plátky, společně povaříme 3 minuty.
-
4
Odstavíme z ohně, rozdělíme do nahřátých misek a ihned servírujeme.