Boeuf à la ficelle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 2500 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 5927 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1176.2 mg
  • Vláknina 8840 mg
  • Vitamín A 8840 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso v celku svážeme nití tak, aby zůstaly dvě delší nitě volné, na nich se pak maso zavěsí do hrnce.

  • 2

    Do velkého kastrolu nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Vložíme maso na niti, kterou upevníme na poklici.

  • 3

    Když dosáhneme bodu varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 12–20 minut. Maso by mělo zůstat uvnitř růžové.

  • 4

    Maso vyjmeme a nakrájíme, na každý talíř přidáme hrubou sůl, hořčici a nakládanou okurku.

Komentáře k receptu