Zeleninová polévka s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 0.25 ks Pórek
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1241 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1027.1 mg
  • Vláknina 9641.3 mg
  • Vitamín A 9641.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu, přidáme mušličky nebo nudličky a vaříme zvolna asi 4 minuty, až jsou těstoviny napůl uvařené.

  • 2

    Přidáme pórek a žampióny nakrájené na plátky a rajče nakrájené na kostičky.

  • 3

    Vaříme 5-6 minut, až je zelenina měkká, ale ne rozvařená. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu