Polévka ze zeleného hrášku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Hrášek mražený
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Veka
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1037 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 392.5 mg
  • Vláknina 9944.3 mg
  • Vitamín A 9944.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát omyjeme, rozdělíme na listy a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme.

  • 2

    V hrnci rozmícháme vývar, hrášek, salát, cibuli a sušený estragon. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme pomalu 5 minut.

  • 3

    Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v hrnci, nebo po částech v mixéru. Vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme.

  • 4

    Dle chuti okořeníme, nalijeme do talířů a každou porci posypeme kostičkami opečeného bílého chleba. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu