Polévka ze zeleného hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1037 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 392.5 mg
- Vláknina 9944.3 mg
- Vitamín A 9944.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát omyjeme, rozdělíme na listy a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme.
-
2
V hrnci rozmícháme vývar, hrášek, salát, cibuli a sušený estragon. Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme pomalu 5 minut.
-
3
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v hrnci, nebo po částech v mixéru. Vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme.
-
4
Dle chuti okořeníme, nalijeme do talířů a každou porci posypeme kostičkami opečeného bílého chleba. Ihned podáváme.