Kapří polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Nudle vaječné
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 727.2 mg
  • Vláknina 617.3 mg
  • Vitamín A 617.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po chvíli polévku osolíme, okyselíme octem, rybu vyjmeme a vykostíme. Maso vložíme zpět do polévky, přisypeme nudle a vaříme dále.

  • 2

    Nakonec do polévky vlijeme vejce rozšlehaná s trochou vývaru a krátce je na mírném ohni povaříme.

Komentáře k receptu