Polévka s vejci a citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Rýže loupaná
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 96.9 mg
  • Vláknina 3693.3 mg
  • Vitamín A 3693.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu, přidáme rýži a vaříme 10 minut. Žloutky šleháme s lžící studené vody do pěny.

  • 2

    Z citrónů vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Šleháme cca minutu. Do vaječné směsi přidáme několik lžic horkého vývaru.

  • 3

    Vaječnou směs za stálého míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Ohříváme 1 - 2 minuty, nevaříme a stále mícháme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu