Polévka s vejci a citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 7 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 96.9 mg
- Vláknina 3693.3 mg
- Vitamín A 3693.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu, přidáme rýži a vaříme 10 minut. Žloutky šleháme s lžící studené vody do pěny.
-
2
Z citrónů vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Šleháme cca minutu. Do vaječné směsi přidáme několik lžic horkého vývaru.
-
3
Vaječnou směs za stálého míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Ohříváme 1 - 2 minuty, nevaříme a stále mícháme. Ihned podáváme.