Hovězí vývar světlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 80 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 116.7 mg
- Draslík 1089.9 mg
- Vláknina 9652.3 mg
- Vitamín A 9652.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kosti a maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Oheň zmírníme, přidáme sůl a cibuli a vaříme cca 1 1/2 až 2 hodiny.
-
2
Na větší kousky pokrájenou zeleninu přidáme jakmile maso začne měknout a dovaříme.
-
3
Hotový vývar přecedíme, sebereme tuk a podáváme čirý s pažitkou nebo nasekanou petrželovou natí.