Zapečené brambory se slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 21 g
- Sodík 4100 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 352.2 mg
- Draslík 2051.8 mg
- Vláknina 18302.4 mg
- Vitamín A 18302.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory pokrájíme na plátky nebo je nastrouháme.
-
2
Mléko rozšleháme se zeleninovým vývarem a vejci, osolíme, a opepříme.
-
3
Do vymazané zapékací mísy navrstvíme kolečka cibule, plátky brambor, sardelové řezy a vyloupané maso ze slávek. Zalijeme vaječným mlékem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut do zlatova.
-
4
Pokrm vyjmeme z trouby, posypeme pokrájenou pažitkou a ihned podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou je opečená bageta.