Zapečené brambory se slávkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mušle slávky
  • 1000 g Brambory
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibule
  • 8 ks Sardelové řezy
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 4100 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 352.2 mg
  • Draslík 2051.8 mg
  • Vláknina 18302.4 mg
  • Vitamín A 18302.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory pokrájíme na plátky nebo je nastrouháme.

  • 2

    Mléko rozšleháme se zeleninovým vývarem a vejci, osolíme, a opepříme.

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy navrstvíme kolečka cibule, plátky brambor, sardelové řezy a vyloupané maso ze slávek. Zalijeme vaječným mlékem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut do zlatova.

  • 4

    Pokrm vyjmeme z trouby, posypeme pokrájenou pažitkou a ihned podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou je opečená bageta.

Komentáře k receptu