Silný zázvorovo-kuřecí vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 500 g Kuře
  • 20 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Libeček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 1172.3 mg
  • Vláknina 30135 mg
  • Vitamín A 30135 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vodou dáme připravený zázvor, omyté kuře, oloupaný celer a petržel, libeček a celý pepř. Vše vaříme, dokud maso nezměkne.

  • 3

    Polévku scedíme, celer a petržel nakrájíme na kostičky. Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé kousky.

  • 4

    Zeleninu i maso vložíme zpět do polévky a podáváme.

Komentáře k receptu