Suchá rýže II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 1 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 112.5 mg
- Vláknina 8176 mg
- Vitamín A 8176 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, na cedníku vypereme v horké i studené vodě. Do silnostěnného kastrolu vlijeme odměřené množství vody, opatrně osolíme, vsypeme rýži a vaříme pomalým varem bez poklice. Jakmile se voda vyvaří,na prst vysoko ode dna, přiklopíme poklicí, pod ni dáme ubrousek a jeho konce nahoře svážeme. Rýže se dodělá v páře. Hotovou postavíme do kastrolu s horkou vodou.