Suchá rýže II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Rýže loupaná
  • 3 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 112.5 mg
  • Vláknina 8176 mg
  • Vitamín A 8176 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, na cedníku vypereme v horké i studené vodě. Do silnostěnného kastrolu vlijeme odměřené množství vody, opatrně osolíme, vsypeme rýži a vaříme pomalým varem bez poklice. Jakmile se voda vyvaří,na prst vysoko ode dna, přiklopíme poklicí, pod ni dáme ubrousek a jeho konce nahoře svážeme. Rýže se dodělá v páře. Hotovou postavíme do kastrolu s horkou vodou.

Komentáře k receptu