Řeřichové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Řeřicha
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 šálek Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 53 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 501.7 mg
  • Vláknina 3223.2 mg
  • Vitamín A 3223.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou, drobně nasekanou řeřichu podlijeme a dusíme doměkka, až se všechna voda vyvaří.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli a všechno koření (hřebíček, chilli, zázvor) svaříme v octě.

  • 3

    Do větší sklenice vložíme řeřichu, zalijeme horkým lákem a dobře uzavřeme.

  • 4

    Čatní necháme 2-3 měsíce uležet.

Komentáře k receptu