Voňavé kůzle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kůzlečí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 šálek Syrovátka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 1530.5 mg
  • Vláknina 1608.3 mg
  • Vitamín A 1608.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s utřeným česnekem, nasekanou pažitkou, solí a vším kořením je vložíme do hliněné nádoby. Zalijeme syrovátkou a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Druhý den dolijeme vývar a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Necháme vychladnout a opět dáme přes noc do chladničky.

  • 4

    Podáváme studené se salátem.

Komentáře k receptu