Voňavé kůzle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 1530.5 mg
- Vláknina 1608.3 mg
- Vitamín A 1608.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky. Spolu s utřeným česnekem, nasekanou pažitkou, solí a vším kořením je vložíme do hliněné nádoby. Zalijeme syrovátkou a necháme do druhého dne v chladničce.
-
2
Druhý den dolijeme vývar a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka.
-
3
Necháme vychladnout a opět dáme přes noc do chladničky.
-
4
Podáváme studené se salátem.