Skopová kýta se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 1000 g Skopová kýta
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Karotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 119 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1588.6 mg
- Vláknina 43538 mg
- Vitamín A 43538 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a odblaněnou kýtu potřeme solí, pepřem a česnekem. Zalijeme vodou, přidáme koření a uvedeme do varu.
-
2
K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu s cibulí, čtvrtky syrových, oloupaných brambor, lžičku octa a dále vaříme.
-
3
Když je vše měkké, vyjmeme koření, maso nakrájíme na plátky a obložíme je uvařenou zeleninou a bramborami. Zalijeme vývarem a podáváme.