Mořidlo k nakládání zvěřiny
Suroviny
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 5 ks Nové koření celé
- 5 ks Jalovec
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 10 ks Pepř černý celý
- 0.5 ks Petržel kořen
- 1 ks Tymián čerstvý
- 0.5 ks Karotka
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 5.5 l Voda pitná
- 0.0625 l Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1577 kcal
- Sacharidy 362 g
- Tuky 193 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 356 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 6438.3 mg
- Vláknina 246659 mg
- Vitamín A 246659 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 284.3 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 132.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu svaříme s octem a přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a tlučené koření. Vše vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Necháme vychladnout.
-
2
Maso zalijeme vychladlým mořidlem a necháme pod pokličkou přes noc v chladu.