Květákové krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 7 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 466.3 mg
- Vláknina 5328.2 mg
- Vitamín A 5328.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžice a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme a na květák v kastrole nasypeme krupici. Vše rozmícháme vidličkou, aby se krupice spařila.
-
2
Asi po 10 minutách přidáme žloutky, nasekanou petrželku a vše promícháme.
-
3
Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je zvolna v horkém oleji.
-
4
Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečením.