Květákové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Květák
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 šálek Krupice dětská
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 466.3 mg
  • Vláknina 5328.2 mg
  • Vitamín A 5328.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžice a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme a na květák v kastrole nasypeme krupici. Vše rozmícháme vidličkou, aby se krupice spařila.

  • 2

    Asi po 10 minutách přidáme žloutky, nasekanou petrželku a vše promícháme.

  • 3

    Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je zvolna v horkém oleji.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečením.

Komentáře k receptu