Diabetická jablka ve vlastní šťávě

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sacharin
  • 3 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 401.3 mg
  • Vláknina 14250 mg
  • Vitamín A 14250 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut.

  • 2

    Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu