Obalovaný celer

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 30 g Strouhanka
  • 30 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 313.9 mg
  • Vláknina 3920 mg
  • Vitamín A 3920 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, omyjeme, vložíme do vroucí vody a vaříme, až je poloměkký. Poté ho necháme vychladnout. Vychladlý celer oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a osolíme. Plátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s 30 ml mléka a strouhance.

  • 2

    Plátky smažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu