Kapr na japonský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Kapr obecný
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mlíčí z kapra
  • 2 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 188.7 mg
  • Draslík 632.3 mg
  • Vláknina 10680 mg
  • Vitamín A 10680 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet.

  • 2

    Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo.

  • 3

    Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí.

  • 4

    Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu