Zapečená treska s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Treska aljašská
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 630 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 894.3 mg
  • Vláknina 3098 mg
  • Vitamín A 3098 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Limetkovou kůru, limetkovou a citrónovou šťávu, olivový olej, med, koriandr, petrželku a pepř důkladně smícháme. Troubu zahřejeme na 200 °C.

  • 2

    Do zapékací misky vložíme tresčí steaky a zalijeme připravenou směsí. Misku zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut, až se ryba začne rozpadat. Zdobíme čerstvým estragonem a plátky limetky.

Komentáře k receptu