Krůtí karbanátky bez tuku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krůtí prsa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 228 mg
  • Vláknina 159.6 mg
  • Vitamín A 159.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté krůtí maso umeleme, přidáme nakrájené, v mléce namočené a vymačkané žemle, vejce, sůl, vše zpracujeme, podle potřeby přidáme trochu strouhanky.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme malé karbanátky a obalíme je v hrubé mouce.

  • 3

    Pekáč vyložíme pečicím papírem, urovnáme na něj karbanátky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě do zlatova. V polovině pečení karbanátky obrátíme.

Komentáře k receptu