Zeleninová polévka s Tofu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 3.33 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Kedlubna
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 501.9 mg
  • Vláknina 13157.5 mg
  • Vitamín A 13157.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme mrkev, celer a petržel, nakrájíme na kostičky, uvaříme v litru vody do měkka. Chvíli před koncem varu přidáme omytý, na kolečka pokrájený pórek a oloupanou, na nudličky rozkrájenou kedlubnu. Povaříme asi 5 minut.

  • 2

    Tofu krájíme na kostičky, osmahneme na másle a přidáme do polévky. Nakonec podle chuti přilijeme sójovou omáčku.

Komentáře k receptu