Telecí se sušenými hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 190 g Telecí maso
  • 60 g Hříbky sušené
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 89 mg
  • Vláknina 2093.4 mg
  • Vitamín A 2093.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté sušené houby dáme do misky a zelijeme je studenou vodou. Necháme je namočené min. 15 minut. Telecí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velké přibližně 2x cm. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V kastrólu na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní maso a společně smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Maso osolíme, ochutíme kmínem, pepřem, přilijeme namočené houby i s vodou, přimícháme hořčici a pod poklicí maso budeme pomalu dusit doměkka 35-45 minut. Během dušení maso občas promícháme, pokud bude třeba, podlijeme ho ještě vodou. Podle chuti dosolíme.

  • 3

    Měkké telící maso s houbami dáme na talíře a hned servírujeme.

Komentáře k receptu