Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 100 g Kuskus
  • 55 g Farmářská šunka 96% masa
  • 30 ml Bujón houbový
  • 175 ml Bujón houbový
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 120.4 mg
  • Vláknina 7080.5 mg
  • Vitamín A 7080.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Kvalitní vepřovou šunku pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme pak hlívu ústřičnou a zprudka ji orestujeme. Ochutíme ji solí, kmínem, pepřem, přidáme pokrájenou šunku, přilijeme 30ml houbového bujónu, snížíme teplotu a pod poklicí hlívu podusíme přibližně 15-17 minut. Pět minut před dokončením přimícháme promytý mražený hrášek se šunkou a směs dovaříme.

  • 3

    Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím houbovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat.

  • 4

    Poté do kuskusu přimícháme zlehka hrášek s hlívou a hned teplý servírujeme.

Komentáře k receptu