Pečené brambory s hřiby a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené ve slupce
  • 80 g Pórek
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 180 ml Smetana zakysaná extra light
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1453 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1253.5 mg
  • Vláknina 15422.3 mg
  • Vitamín A 15422.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 7mm. Pak je mírně osolíme.

  • 2

    Očištěné a omyté hříbky nakrájíme podélně na plátky. Omytá rajčata osušíme a pokrájíme na plátky přibližně stejně silné jako brambory. Očištěnou cibuli a pórek pokrájíme na kroužky.

  • 3

    V pekáčku rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky téměř dozlatova, ochutíme je kmínem, solí a pepřem. Pak je z pekáčku vyjmeme. Na omastek po hříbkách poklademe 1/2 plátků brambor, na ně poklademe orestované hříbky. Na houby rozložíme cibuli, pórek a plátky rajčat. Ochutíme je solí, pepřem a zakryjeme je plátky brambor.

  • 4

    V misce vyšleháme celé vejce s jedním bílkem, zakysanou smetanou, hořčicí a solí. Povrch brambor přelijeme rozšlehanými vajíčky a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.

  • 5

    Upečené brambory s hříbky podáváme hned teplé. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu