Bramborové špízy s mrkví a cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 2 ks Cibulka lahůdková
  • 3 špetka Pepř 4 barev
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 450.1 mg
  • Vláknina 11888.3 mg
  • Vitamín A 11888.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm.

  • 2

    Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut.

  • 3

    Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři.

Komentáře k receptu