Kukuřičná omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 0.25 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 kávová lžička Smetana zakysaná 11%
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 2 špetka Tymián sušený
  • 2 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 3 polévková lžíce Pórek
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 537.3 mg
  • Vláknina 5074.9 mg
  • Vitamín A 5074.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme celá vejce s bílky, smetanou, se špetkami soli, pepře, sušeným tymiánem a rozmarýnem. Omytou pažitku drobně pokrájíme, cherry rajčátka rozkrájíme na poloviny.

  • 2

    Jarní cibulku s malým pórkem očistíme a pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme pokrájenou zeleninu, pak přidáme scezenou konzervovanou kukuřici a vše krátce, za stálého míchání orestujeme.

  • 3

    Přilijeme rozšlehaná vejce a promícháme, snížíme teplotu a pod poklicí je necháme zatuhnout. Omeleta by měla vyskočit, opatrně ji asi po 1 minutě podebereme, obrátíme a dopečeme.

  • 4

    Na talíři omeletu posypeme pažitkou a přidáme k ní pokrájená rajčata.

Komentáře k receptu