Hlívové lečo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 160 g Rajčata
  • 150 g Paprika bílá
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 371.4 mg
  • Vláknina 8820 mg
  • Vitamín A 8820 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou nakrájíme na proužky. Omytá zralá rajčata nakrájíme na osminky, masité papriky zbavené semínek nakrájíme na proužky. Oloupané cibule pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hlívu a smažíme společně. Jakmile směs začne zlátnout, hlívu ochutíme kmínem, pepřem a solí. Přidáme papriky a pod poklicí je podusíme. Přibližně po 7-10 minutách přidáme pokrájená rajčata, vše promícháme a dusíme ještě 5-7 minut.

  • 3

    Lečo s hlívou podle chuti dosolíme a můžeme ho i přisladit 1-2 špetkami hnědého cukru.

Komentáře k receptu