Široké nudle s baby špenátem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Rajčata
  • 100 g Nudle široké
  • 50 g Mozzarella
  • 120 g Baby špenát
  • 50 g Vitae d'Oro žampióny
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 731 mg
  • Vláknina 12068.5 mg
  • Vitamín A 12068.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baby špenát omyjeme pod tekoucí vodou, pokrájíme na širší proužky a odložíme.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 2.5 l vody se solí, jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní široké nudle a uvaříme je podle návodu na skus - al dente.

  • 3

    Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, když začne být cibulka růžová, přidáme loupaná konzervovaná rajčata, scezené malé konzervované žampióny, pokrájený špenát a pod pokličkoo dusíme zeleninu asi 7 minut. Pak ji ochutíme solí, pepřem, kmínem a sušenou bazalkou. Zcezené uvařené těstoviny dáme do mísy, promícháme je se špenátovou směsí, na kousky pokrájenou mozzarelou, rozdělíme je na talíře a hned horké podáváme.

Komentáře k receptu