Pikantní hříbková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Lišky čerstvé
  • 70 g Hříbky čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 6.6 mg
  • Draslík 916.7 mg
  • Vláknina 11885 mg
  • Vitamín A 11885 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté hříbky a lišky pokrájíme na menší kousky. Pórek s lahůdkovu cibulkou očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pak ji nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupané a omyté malé brambory pokrájíme na kostky. Malé omyté rajče rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    V kastrólu na rozehřátém oleji a másle zpěníme cibulku s 1/2 pórku. Pak přidáme houby, kmín, sůl, chilli papričku, brambory, rajče a polévku přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pomalu vaříme 15-20 minut do doby, až budou brambory měkké. Nakonec do polévky zamícháme zbytek pórku, necháme ho necelou 1 minutu vařit, polévku dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu