Rajčatový salátek s jogurtovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 110 g Jogurt nízkotučný
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Majonéza light
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 702.4 mg
  • Vláknina 8881.5 mg
  • Vitamín A 8881.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nejdříve jogurtový dip: v misce vyšleháme vychlazený bílý jogurt se solí, pepřem a majonézou light.

  • 2

    Omytá a osušená, středně velká, zralá rajčata pokrájíme na osminky. Červenou malou cibuli a jarní cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Z omytých snítek kopru otrháme drobné lístky. Všechnu zeleninu i s koprem dáme do mísy, promícháme, přelijeme dipem, zlehka vše promícháme vidličkou a podáváme.

Komentáře k receptu