Tuňákový krém z tvarohem, bylinkami a zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 80 g Escuris Tuňák v olivovém oleji
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 288.9 mg
  • Vláknina 8002.6 mg
  • Vitamín A 8002.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a polovinu papričky pokrájíme nadrobno. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Pažitku omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Tuňáka v olivovém oleji vyjmeme z konzervy vidličkou do mísy, přidáme nízkotučný tvaroh, chilli papričku a hořčici. Vše promícháme a podle chuti přidáme 1-2 špetky soli a pepř. Pak přimícháme pažitku a znovu vše vidličkou vyšleháme.

  • 3

    Tmavé krajíce chleba potřeme pomazánkou, ozdobíme ji pokrájenou cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu