Vařené brambory s máslem a petrželkou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 6 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1175 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 436.7 mg
  • Vláknina 5276 mg
  • Vitamín A 5276 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    Do hrnce nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, na horké brambory položíme kousek másla, promícháme, aby se brambory omastily a posypeme posekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře k receptu