Papriky plněné hovězím masem a zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Paprika červená
  • 160 g Hovězí maso zadní
  • 10 g Olej olivový
  • 40 g Cibule
  • 30 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý celý
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Kmín drcený
  • 6 g Sůl
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1215 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 332.1 mg
  • Vláknina 7700 mg
  • Vitamín A 7700 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, hlávkové zelí na slabé proužky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do misky vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kmín, zelí, promícháme a vypracujeme hladkou masovou směs.

  • 3

    Papriky u stopky seřízneme, vykrojíme jádřince a naplníme masovou směsí. V kastrůlku na oleji zpěníme cibuli, přidáme plněné papriky, podlijeme troškou vody, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a dusíme do měkka. Papriky vyndáme, odstraníme i celé koření, do vydušené šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme.

  • 4

    Papriky rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z kastrůlku.

Komentáře k receptu