Vepřový závitek plněný kysaným zelím

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 10 g Olej olivový
  • 40 g Šunka drůbeží
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Zelí kysané
  • 200 g Vepřová kýta
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 475 mg
  • Vláknina 3110 mg
  • Vitamín A 3110 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme slabý plátek drůbeží šunky, vrstvu okapaného kysaného zelí, stočíme do závitků a zajistíme párátky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Vložíme oba závitky a ze všech stran orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Závitky rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu