Treska zapečená s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Kopr čerstvý
  • 300 g Treska aljašská
  • 45 g Jogurt nízkotučný
  • 100 ml Mléko odtučněné
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1682 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 62.9 mg
  • Draslík 823.7 mg
  • Vláknina 2290 mg
  • Vitamín A 2290 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme na jemno, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme mlékem, povaříme, přidáme kopr, jogurt, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    Ochucenou rybu vyskládáme do pekáčku, zalijeme omáčkou z pánve, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby přibližně na půl hodiny zapéct.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu