Šmakoun kořeněný s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Hořčice
  • 5 g Olej olivový
  • 4 g Sůl
  • 3 g Kari koření
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Koření grilovací
  • 40 g Okurka salátová
  • 100 g Šmakoun
  • 10 ml Ocet vinný
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1598 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 175.9 mg
  • Vláknina 5316 mg
  • Vitamín A 5316 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátek šmakouna rozřízneme podélně na dva slabší plátečky, osolíme, posypeme grilovacím kořením, mletou paprikou, kari kořením, vložíme na pánev s rozpáleným olejem, trochu orestujeme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a krátce podusíme.

  • 2

    Upravíme na talířek, obložíme salátovou okurkou nakrájenou na plátky a pokapeme pár kapkami octa.

Komentáře k receptu