Zeleninová směs marinovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Olej olivový
  • 100 g Pórek
  • 3 g Sůl
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Feferony
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika červená
  • 10 g Solamyl
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 960.5 mg
  • Vláknina 13985 mg
  • Vitamín A 13985 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 166.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony pokrájíme na plátky, papriku bez jádřince na proužky, pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, rajčátka na čtvrtky, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme na jemno.

  • 2

    Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme feferonku, mletou papriku, sojovou omáčku, solamyl, osolíme, promícháme. Do této marinády nasypeme žampiony, papriku, pórek a cibuli, promícháme a necháme marinovat aspoň dvě hodiny.

  • 3

    Marinovanou směs i s marinádou vyklopíme na rozpálenou suchou pánev, podusíme. Je-li třeba, podlijeme troškou vody. Nakonec přisypeme čtvrtky rajčátek a ještě chvilku podusíme.

Komentáře k receptu