Celerová pomazánka s jogurtem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 70 g Mrkev kořen
  • 20 g Křen
  • 40 g Cibule
  • 80 g Jogurt nízkotučný
  • 20 g Majonéza
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1124 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 337.7 mg
  • Vláknina 5977 mg
  • Vitamín A 5977 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý celer s mrkví a křenem nastrouháme na jemném struhadle, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Do misky vyklopíme bílý nízkotučný jogurt, přidáme majonézu, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a šlehačem vyšleháme řidší krém. Přidáme nastrouhanou zeleninu, promícháme, čímž pomazánku zahustíme. Před podáváním necháme trochu vychladit.

  • 3

    Tato pomazánka se hodí pro redukční dietu.

Komentáře k receptu