"Trojúhelníčková" sýrová omáčka Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pažitka
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 45.1 mg
  • Vláknina 1310 mg
  • Vitamín A 1310 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme tavený sýr a přilijeme mléko. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.

  • 2

    Vaříme asi 10 minut, dokud se sýr úplně nerozpustí a nevznikne hladká krémová konzistence. Před odstavením osolíme, opepříme a vmícháme na jemno nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu