Fazolková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Tuk
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1219 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 553.2 mg
  • Draslík 847.3 mg
  • Vláknina 22720 mg
  • Vitamín A 22720 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Z poloviny tuku a z poloviny mouky připravíme zlatavou jíšku, zředíme trochou vývaru, přidáme k fazolkám a povaříme.

  • 2

    Těsně před dovařením přidáme do polévky cibuli nakrájenou najemno a osmahnutou na tuku. Do hotové polévky zašleháme smetanu se žloutkem.

  • 3

    Již nevaříme, jen prohřejeme.

  • 4

    Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem.

  • 5

Komentáře k receptu