Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 300 g Brambory
  • 500 g Brambory
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Sýr Robiola
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 233 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 873.2 mg
  • Vláknina 20088.2 mg
  • Vitamín A 20088.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nejprve uvaříme a rozmačkáme. Mrkev uvaříme v páře a rozmixujeme, špenát uvaříme, vymačkáme a rozmixujeme.

  • 2

    Na pomoučeném vále připravíme 3 druhy těsta tak, že smícháme vždy všechny ingredience a propracujeme.

  • 3

    Z každého těsta vytvoříme malé válečky, obalíme v mouce a nakrájíme na malé nočky. Vidličkou do nich uděláme rýhy.

  • 4

    Poté noky uvařme v osolené vodě, scedíme jakmile vyplavou k povrchu.

  • 5

    Na omáčku rozmícháme v kastrůlku maizenu ve 2 lžících vody, rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme, necháme rozpustit sýr, dochutíme majoránkou.

  • 6

    Uvařené noky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu