Květáková pěna s lékořicovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Květák
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Datle sušené
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Lékořice - kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1765 kcal
  • Sacharidy 378 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 384.1 mg
  • Vláknina 64157.5 mg
  • Vitamín A 64157.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pěnu rozebereme květák na růžičky a povaříme je cca 10min v 700ml vody smíchané s mlékem a špetkou soli. Poté slijeme a rozmixujeme s ricottou, bílky a moukou.

  • 2

    Dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 20-25min ve vodní lázni.

  • 3

    Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu 200ml vody, odstavíme a necháme v ní cca 5min luhovat lékořicový kořen. Po vyjmutí vodu opět zahřejeme a zahustíme maizenou rozpuštěnou v kapce vody.

  • 4

    Odstavíme, přidáme na kostičky nakrájené datle, pěnu rozdělíme na talíře a podáváme teplou, s lékořicovou omáčkou.

Komentáře k receptu