Dvojbarevné řízečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Vepřová kýta
  • 400 g Hovězí kýta
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 146.1 mg
  • Draslík 703 mg
  • Vláknina 197.3 mg
  • Vitamín A 197.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, okořeníme a každý hovězí plátek položíme na vepřový. Obalíme v mouce tak, že přebytečnou mouku oklepeme a zbytek dobře přitlačíme.

  • 2

    Okraje masa trochu přehneme, stlačíme a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

  • 3

    Maso vyjmeme a do výpeku přidáme vývar a necháme přejít varem.

  • 4

    Řízečky posypeme strouhaným sýrem a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu