Kakaová bublanina
Suroviny
- 500 g Višně
- 50 ml Sirup višňový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.5 hrnek Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 7 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 87.4 mg
- Draslík 113.7 mg
- Vláknina 2249.3 mg
- Vitamín A 2249.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.
-
2
Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
-
3
Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.