Perlička nadívaná čekankovými listy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sýr Parmezán
  • 150 g Čekanka
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Bazalka
  • 6 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Perlička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 259 mg
  • Draslík 878 mg
  • Vláknina 2954.2 mg
  • Vitamín A 2954.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové listy spolu s najemno nasekaným česnekem orestujeme 1-2min na teflonové pánvi, vymačkáme a necháme vychladnout.

  • 2

    Toastový chléb namočíme do vajec rozšlehaných s trochou soli.

  • 3

    Perličku očistíme, rozřízneme a vykostíme tak, aby zůstala vcelku. Kůži ponecháme.

  • 4

    Posypeme strouhaným parmazánem, prsíčka pokryjeme namočeným toastovým chlebem, navrch rozložíme čekankové listy, lístky bazalky a celerové listy. Stehýnka přitáhneme k prsíčkům a připevníme párátky.

  • 5

    Přemístíme do zapékací mísy, ochutíme solí, pepřem, zalijeme olejem a pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 190C. V polovině pečení obrátíme.

Komentáře k receptu