Perlička nadívaná čekankovými listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 259 mg
- Draslík 878 mg
- Vláknina 2954.2 mg
- Vitamín A 2954.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové listy spolu s najemno nasekaným česnekem orestujeme 1-2min na teflonové pánvi, vymačkáme a necháme vychladnout.
-
2
Toastový chléb namočíme do vajec rozšlehaných s trochou soli.
-
3
Perličku očistíme, rozřízneme a vykostíme tak, aby zůstala vcelku. Kůži ponecháme.
-
4
Posypeme strouhaným parmazánem, prsíčka pokryjeme namočeným toastovým chlebem, navrch rozložíme čekankové listy, lístky bazalky a celerové listy. Stehýnka přitáhneme k prsíčkům a připevníme párátky.
-
5
Přemístíme do zapékací mísy, ochutíme solí, pepřem, zalijeme olejem a pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 190C. V polovině pečení obrátíme.