Drůbeží játra v kelímku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 200 g Játra drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 249.2 mg
  • Vláknina 994.8 mg
  • Vitamín A 994.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mističky vymažeme máslem.

  • 2

    Omytá játra nakrájená na nudličky opečeme na másle a osmažené cibuli, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme doměkka.

  • 3

    Potom játra osolíme a plníme do připravených mističek, zarovnáme a dáme do trouby. Do každé mističky vyklepneme jedno vejce a pomalu zapečeme. Bílky osolíme.

  • 4

    Podáváme ihned horké.

Komentáře k receptu