Zelí dušené s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí červené - sterilizované
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 šálek Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 547.6 mg
  • Vláknina 13065.8 mg
  • Vitamín A 13065.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme.

  • 2

    Po chvíli přidáme oloupaná, na nudličky nastrouhaná jablka. Zaprášíme moukou, osolíme, přisladíme, přilijeme víno a podusíme. Zelí má být sladkokyselé, sypké.

  • 3

    Podáváme k pečenému vepřovému masu, ke kachně, k uzenému masu a k uzeninám.

Komentáře k receptu