Houbový guláš

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Houby čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1070.2 mg
  • Vláknina 13664.8 mg
  • Vitamín A 13664.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Zpěníme na rozehřátém tuku najemno nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme a okmínujeme.

  • 3

    Osmahnuté houby zaprášíme moukou, přidáme mletou papriku, opražíme, zalijeme vývarem a necháme dusit.

  • 4

    Po změknutí přidáme utřený česnek.

Komentáře k receptu