Telecí řízky Kounické

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Telecí kýta
  • 100 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 655 mg
  • Vláknina 881.5 mg
  • Vitamín A 881.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky naporcujeme, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Vkládáme do nádoby střídavě vrstvu řízků, slaniny a cibule. Dusíme je přiklopené ve vlastní šťávě až do změknutí.

  • 3

    Potom řízky zlehka obrátíme a podlijeme trochou vývaru.

  • 4

    Po uvaření maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zlehka poprášíme moukou a orestujeme.

  • 5

    Při podávání řízky posypeme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninou, přelijeme prolisovanou šťávou.

Komentáře k receptu